Programa Cercle de Dones Ajuntament Masnou

Estem  orgulloses d’explicar-vos que aquest any, hem co-creat, juntament amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Masnou, un programa de coaching grupal i formació competencial per dones professionals i emprenedores. El nostre programa tenia com a objectiu fonamental oferir espais grupals i/o individuals d’apoderament personal per acompanyar a les usuàries a connectar amb tot allò que són, per potenciar el seu desenvolupament professional i personal. Alhora també els donava eines per la recerca activa de feina i l’emprenedoria, així com crear estratègies efectives per dur a terme el projecte professional i la millora de la ocupabilitat.

Programa Cercle de Dones Ajuntament Masnou

Aquest objectiu principal, es va portar a terme mitjançant la posada en marxa d’un conjunt de propostes amb un mateix fil conductor: Dones + apoderament + millora de la ocupabilitat + crear xarxa.  Aquestes propostes van ser:

 • Donar eines per la recerca activa de feina o emprenedoria en l’entorn actual del Mercat Laboral.
 • Fomentar l’autonomia i el compromís en el propi projecte professional.
 • Incrementar l’autoconfiança identificant els recursos personals i professionals.
 • Desenvolupar de les competències clau per l’assoliment de l’objectiu professional
 • Facilitar eines d’auto-cura (físiques, emocionals, racionals i espirituals) per avançar en el camí de manera saludable i energètica.
 • Prendre consciència dels propis valors que són el fonament del sentit del projecte personal i professional.

La metodologia pedagògica comuna a totes les sessions ha sigut molt activa i participativa, fomentant la reflexió personal, el compartir amb les altres ampliant la pròpia mirada, la posada en comú de recursos i eines i la generació de compromís amb el propi desenvolupament personal,  amb la determinació d’objectius i la creació d’un pla de millora personal.

Moments clau

El programa ha viscut tres moments fonamentals:

Les sessions de coaching grupal, d’alt impacte en la cohesió de grup i en l’autoconeixement.

Les sessions de mentoring individual, una al finalitzar les sessions de coaching grupal i la última al finalitzar les sessions formatives , on es va crear un pla de millora personal i un Compromís de treball d’un o dos objectius per participant.

Les sessions formatives que s’han fet en clau de Cercle de dones: les pròpies participants van escollir els temes a tractar en aquestes sessions:

 • Hàbits saludable i organització del temps
 • Comunicació i Elevator Pitch
 • Marca personal i Linkedin
 • CV i entrevistes
 • Positivitat i autoregulació emocional.

La màgia d’aquests tipus de programa es desenvolupa a mesura que es va impartint però també un cop finalitzat, ja que al fomentar les relacions i l’ajuda mútua entre les participants, es genera de manera natural una xarxa de col·laboració i cura que traspassa la finalització formal del programa.

Compartir
Compartir

Altres entrades