Phd Talent Programme, desenvolupament professional i benestar laboral en l’àmbit de recerca

Un dels projectes que estem realitzant actualment, va dirigit al personal de doctorand de l’IQS (Institut Químic de Sarrià). És una entitat educativa amb molt recorregut i presitigi en l’àmbit de la recerca.

La necessitat principal de l’entitat era poder oferir un programa de creixement professional en competències transversals (soft skills), ja que volen preparar a l’alumnat pel seu futur professional. Saben que a nivell tècnic tenen un gran coneixement i volen potenciar-ho amb el desenvolupament de competències transversals.

Mancances als estudis de Doctorand

Segons un estudi realitzat pel Programa europeu Doc Enhance, en què participen la Fundació Universitat empresa i Universitat d’Alcalá, s’ha conclòs, que hi ha algunes mancances en competències transversals, sobre el que demanen les companyies i la formació que s’ofereix als programes de doctorat.

En concret, les habilitats que estan menys desenvolupades són la capacitat d’entendre la cultura empresarial, la capacitat de dirigir-se a diferents públics (Comunicació, treball en equip, col·laboració, …) i la participació d’activitats no relacionades amb la investigació ( flexibilitat, gestió del canvi, resiliència, habilitats socials,…).

Només el 27% dels doctors i doctores en empresa fan funcions de doctor. Segons l´Agència per a la Qualitat del sistema universitari de Catalunya.

Tot això afegit a la pressió i la gestió de l’estrès i les emocions que apareixen durant el seu doctorand, fa que en dificulti el rendiment al llarg d’aquests anys i la posterior incorporació al món laboral.

El Programa dissenyat a mida per Kalidoscopia, juntament amb el Centre educatiu, atèn les necessitats de l’organització i les de les persones doctorandes. Inclou atenció individual per desenvolupar un Plà de Treball personalitzat basat en un diagnòstic de competències; sessions de Mentoring grupal per generar coneixement a través de casos pràctics del seu dia a dia i formació residencial de dos dies, en competències transversals, autoconeixement, Intel.ligència emocional i gestió de l’estrès.

Beneficis del Programa

Tota la formació té una durada d’un any. Suposa un gran benefici per les persones participants a l’hora de donar tot el seu potencial als projectes d’investigació, al seu propi futur professional i al Centre de Recerca. Aquest Programa forma part de l’estrategia per obtenir el Segell HRS4R. Aquesta acreditació els fa més atractius per als investigodrs i investigadores i promouen un entorno laboral de qualitat.

Us compartim un article publicat a la Vanguardia recentment on parlen de l’execució del Programa a IQS. 

Compartir
Compartir

Altres entrades